Voor de snelle lezer

Meer weten over de 80/20 regel? Of nou juist alleen behoefte om over een specifiek voordeel van de ABC-klanten functionaliteit te lezen? Gebruik één van de onderstaande links om snel door de pagina te navigeren.

Optimaliseer je Klantbeheer en verhoog je Omzet met ABC-Classificatie

De uitdagingen, van het managen van een steeds groter wordend klantenbestand, zullen bij iedere commercieel directeur en zijn team wel bekend zijn. Het is voortdurend zoeken naar balans tussen het maximaliseren van omzet en het efficiënt inzetten van middelen. Zeker wanneer deze middelen, zoals in het MKB, beperkt zijn. Deze teams zouden veel beter renderen als ze;

 • Kunnen bepalen welke klanten relatief de meeste waarde opleveren
 • Weten waar ze hun middelen het beste kunnen inzetten
 • Hun middelen en tijd efficiënt kunnen verdelen over hun klantenbestand

Hiermee zullen ze minder kansen mislopen en omzet verhogen. Daarom heeft MyDesk de ABC-klanten functionaliteit ontwikkeld, met het 80/20 Pareto-principe in het achterhoofd. Deze functionaliteit helpt commercieel directeuren en de rest van het commerciële team om deze informatie inzichtelijk te krijgen en daarnaar te handelen. We vertellen je graag hoe.

Efficiënt klantenbeheer
Bezoekfrequentie
Maximale omzet
Optimalisatie van inspanningen
Klantclassificatie
Groeipotentieel

Met de functionaliteit bezoekverslagen heb ik binnen 2 minuten mijn gesprek verwerkt en kan ik mijn collega’s snel op de hoogte brengen van de gemaakte afspraken.

Erik Snijder Accountmanager bij MyDesk CRM
Erik Snijder
Accountmanager CRM

Ontdek zelf

Ontdek zelf hoe de bezoekverslagen van MyDesk jouw verkoopproces kunnen optimaliseren. Met onze eenvoudige en efficiënte functionaliteit heb je inzicht en grotere kans op succes binnen elke fase van jouw commerciële traject. Benieuwd naar meer? Plan een kennismaking en ervaar de voordelen zelf.

Het belang van het 80/20 Pareto-principe

Het 80/20 Pareto principe is een concept dat er vanuit gaat dat een relatief klein deel van jouw inspanningen doorgaans verantwoordelijk zou moeten zijn voor het grootste deel van de omzet, of resultaat. Je kan het ook verwoorden als: “20% van onze klanten genereert 80% van onze totale inkomsten”.

Dit principe onderstreept het belang van het identificeren en focussen op jouw meest waardevolle klanten, terwijl je tegelijkertijd zorgvuldig je middelen beheert. Het helpt je bij slimmere bedrijfsvoering: door tijd, energie en middelen te concentreren op de klanten die de grootste bijdrage leveren aan jouw omzet, optimaliseer je de algehele bedrijfsprestaties.

Deze filosofie is de basis van de ABC-klanten functionaliteit van MyDesk. Door klanten te categoriseren op basis van hun waarde voor jouw bedrijf en hun bijbehorende bezoekfrequenties aan te passen, kan je jouw aandacht effectief richten op je beste klanten. Het helpt om jouw klantenbestand strategisch te beheren en groeikansen te maximaliseren, terwijl middelen efficiënt worden ingezet.

ABC-klanten: Focus op je Topklanten

Het is begrijpelijk dat je iedere klant evenveel aandacht wil geven. Is dat alleen wel zo handig? Als jij uren steekt in een klant, die je maar 1% extra omzet oplevert, terwijl je met die zelfde tijdsinspanning 10% meer omzet kan genereren bij een andere klant. Dan is de keuze stiekem snel gemaakt, toch?

Dat is waar de ABC-klanten in MyDesk als eerste mee helpt; jouw klanten categoriseren om vervolgens gemakkelijk te kunnen identificeren welke de meeste waarde vertegenwoordigen voor jouw bedrijf. Zo kan je ook focus leggen op het versterken van de relaties met die top 20% A-klanten. Het helpt je om jouw inspanningen effectief te kunnen richten op jouw belangrijkste klanten en op deze manier jouw omzet te maximaliseren.

Efficiëntie in klantbeheer

Als commercieel directeur ben je voortdurend bezig met het vinden van de juiste balans tussen de inspanning die je voor een klant moet leveren en de opbrengsten die je ervoor krijgt. Wanneer je niet weet welke klanten het belangrijkste zijn voor jouw bedrijf, is het een lastige puzzel om je kostbare tijd en middelen op de beste manier in te zetten.

Het categoriseren van jouw klanten op basis van hun waarde voor jouw bedrijf met de ABC-klanten functie helpt jou om die lastige puzzel te leggen. Door gebruik te maken van MyDesk kun je je focus leggen op je A-klanten en krijg je tegelijkertijd inzicht in hun behoeften. Wanneer je die begrijpt en hen daarin voorziet, maximaliseer je niet alleen je omzet, maar ook je winstgevendheid.

MyDesk geeft je de inzichten en tools die je nodig hebt om:

 • Je klantenbeheer te optimaliseren
 • Je commercieel proces te verbeteren.
 • Efficiënter te werken
 • Middelen effectiever in te zetten
 • Bedrijfsprestaties omhoog stuwen.

Kortom, MyDesk is niet alleen een CRM-systeem; het is jouw partner in groei en succes.

Maatwerk Bezoekfrequenties

Het beheren van klantbezoeken kan een flinke uitdaging zijn voor commerciële teams. Zonder bezoekfrequenties kan het moeilijk zijn om tot gestructureerde aanpak voor het beheren van je klantbezoeken te komen. Zonder dat je er erg in hebt verspil je kostbare tijd aan klanten die niet de hoogste prioriteit hebben. Terwijl je ook nog het risico loopt dat je belangrijke klanten vergeet, of niet regelmatig genoeg bezoekt. Die voelen zich vervolgens verwaarloosd, wat waardevolle relaties kan schaden, potentiële verkoopkansen om zeep helpt en je omzet onder druk zet.

MyDesk’s mogelijkheid om maatwerk bezoekfrequenties in te stellen, gekoppeld aan de ABC-categorie, helpt je om jouw aandacht goed te verdelen. Je kunt je klanten gemakkelijk indelen in verschillende categorieën en voor elke categorie de juiste bezoekfrequentie instellen. Zo kun je je kostbare tijd optimaal verdelen en ervoor zorgen dat elke klant de aandacht krijgt die hij verdient. Dit stelt je in staat om:

 • Je klantrelaties te versterken
 • Verkoopkansen te maximaliseren
 • Je omzet te laten groeien

Allemaal zonder het risico van verwaarlozing van belangrijke klanten of verspilling van tijd aan minder waardevolle relaties. Met MyDesk heb je de controle over je klantbezoeken.

De weg naar Groei met ABC-Klanten

De ABC-klanten functionaliteit helpt je niet alleen om omzet maximaliseren, maar ook bij het identificeren van potentiële groeikansen. Zonder kan het moeilijk zijn om de meest waardevolle klanten te identificeren en te koesteren, wat kan leiden tot gemiste groeikansen. Dit kan resulteren in een situatie waarin bedrijven vastlopen in een reactieve benadering van klantenbeheer, voortdurend achter de feiten aanlopen en belangrijke kansen missen om de bedrijfsresultaten te verbeteren

MyDesk biedt MKB-bedrijven op deze manier een krachtig hulpmiddel om groeistrategieën vorm te geven. Door klanten te classificeren op basis van hun waarde, kunnen middelen effectief worden ingezet en de focus worden gelegd op de klanten die het meest bijdragen aan het succes. Dit helpt bij het versterken van klantrelaties, het identificeren van nieuwe verkoopkansen en het stimuleren van bedrijfsontwikkeling. Met MyDesk als partner in CRM kunnen MKB-bedrijven een duidelijke weg naar groei en succes uitstippelen en volgen.

ABC-klanten; effectief en efficiënt omgaan met jouw klantenbestand

Het beheren van een groeiend klantenbestand is een uitdaging voor elke commercieel directeur, vooral met beperkte middelen. De ABC-klanten functionaliteit van MyDesk, gebaseerd op het 80/20 Pareto-principe, helpt hierbij. Door klanten te categoriseren, kunnen bedrijven zich richten op de meest waardevolle relaties.

Met de ABC-klanten functionaliteit kunnen bedrijven klanten indelen op waarde en bezoekfrequenties afstemmen. Dit voorkomt dat belangrijke klanten worden verwaarloosd en helpt middelen efficiënt in te zetten. Bedrijven kunnen hun focus leggen op A-klanten, die bijvoorbeeld de meeste omzet opleveren, en deze relaties versterken.

MyDesk biedt hiermee de tools om klantbeheer te optimaliseren, commerciële processen te verbeteren en bedrijfsprestaties te verhogen. Zo zorgen bezoekfrequenties voor een gestructureerde aanpak, waardoor verkoopkansen en omzetgroei worden gemaximaliseerd. Met MyDesk hebben bedrijven de controle over klantbezoeken en kunnen ze strategisch sturen op lange termijn succes.

Maak nu gebruik van onze gratis proefperiode van 30 dagen en ontdek hoe ‘ABC-klanten’ jou aan meer omzet gaan helpen. We staan ook graag voor je klaar voor een korte kennismaking, of gebruik de onderstaande knop om onze demo te bekijken!