Wat is Power BI?

Power BI is een business analytics-tool van Microsoft die je in staat stelt om data te visualiseren en te delen binnen je organisatie. Met Power BI kun je gemakkelijk rapportages maken, gegevens analyseren en inzichten verkrijgen om betere strategische besluiten te kunnen nemen. Door data te koppelen uit verschillende bronnen, creëert Power BI een samenhangend en overzichtelijk dashboard dat je helpt om trends en prestaties te monitoren.

Inzicht Social Media Impact
Gedetailleerde Website Analytics
Volledig Conversiebeheer
Overzicht van Geplande Afspraken
Analyse van de Salesfunnel
Inzicht in Dealwaarde en Conversieratio's

Power BI verandert de manier waarop bedrijven hun data begrijpen en gebruiken. Het geeft je niet alleen inzicht, maar ook de kracht om je strategieën proactief aan te passen en te optimaliseren.

Tim-Hoogveld-Power-BI-consultant
Tim Hoogveld
Power BI consultant

Ontdek zelf

Ben je benieuwd naar wat Power BI voor jouw bedrijf kan betekenen? Ontdek zelf de kracht van data-analyse en visualisatie met onze uitgebreide Power BI-oplossingen. Plan een kennismakingsgesprek met een van onze experts en ervaar hoe je je commerciële proces naar een hoger niveau kunt tillen.

Jouw Commercieel Proces Geanalyseerd met Power BI

Het commerciële proces kent verschillende fases, elk met specifieke vragen en uitdagingen. Power BI Rapportages van MyDesk bieden een oplossing door data uit elke fase te integreren in één overzicht. We vertellen je er per fase graag meer over:

Social Media: Trek ik het juiste publiek aan?

Veel bedrijven hebben moeite met het aantrekken van het juiste publiek via social media. Zonder inzicht in wie je bereikt, loop je het risico dat je marketinginspanningen niet effectief zijn, wat leidt tot een laag engagement en slechte conversieresultaten.

Met Power BI kun je data van je social media platforms analyseren, zien welke doelgroepen je bereikt en hoe ze reageren op je content. Dit helpt je om je strategie te verfijnen, je boodschap beter af te stemmen op je doelgroep en zo een hogere betrokkenheid en conversie te realiseren.

Websitebezoekers: Wie zijn mijn websitebezoekers?

Zonder duidelijk inzicht in je websitebezoekers, is het lastig om te begrijpen wat hen aantrekt en waarom ze afhaken. Dit kan leiden tot een inefficiënte website die niet optimaal presteert en onvoldoende leads genereert.

Power BI integreert data van je website analytics tools, zodat je kunt zien wie je website bezoekt, welke pagina’s populair zijn en waar bezoekers afhaken. Dit geeft je de inzichten die nodig zijn om je website te optimaliseren, de gebruikerservaring te verbeteren en meer leads te genereren.

Conversie: Welke conversies komen binnen en volgen we deze goed op?

Bedrijven die geen inzicht hebben in hun conversiegegevens, lopen het risico dat waardevolle leads verloren gaan doordat ze niet goed worden opgevolgd. Dit leidt tot gemiste kansen en lagere omzet.

Power BI helpt je bij het bijhouden van inkomende conversies, van eerste contact tot deal. Zo weet je zeker dat elke lead de aandacht krijgt die hij verdient en geen enkele kans verloren gaat. Dit verhoogt de effectiviteit van je verkoopteam en verbetert je conversieratio’s.

Afspraak: Waar hebben we al een kennismaking gepland?

Het ontbreken van overzicht in geplande afspraken kan leiden tot inefficiëntie en gemiste kansen. Verkopers kunnen dubbel geboekte afspraken hebben of vergeten belangrijke afspraken in te plannen, wat de klanttevredenheid negatief beïnvloedt.

Power BI geeft je een overzicht van alle geplande kennismakingen, zodat je team altijd weet waar ze aan toe zijn en zich goed kan voorbereiden. Dit zorgt voor een gestructureerd en efficiënt verkoopproces, waarbij geen enkele kans onbenut blijft.

Opvolging: Hoe ziet de salesfunnel er uit?

Zonder inzicht in de salesfunnel is het moeilijk om te bepalen waar leads zich bevinden in het verkoopproces. Dit kan resulteren in een inefficiënte opvolging en gemiste omzetkansen.

MyDesk stuurt deze data direct naar Power BI waardoor je de voortgang van elke lead kan volgen, van eerste contact tot gesloten deal. Dit helpt je om knelpunten in je funnel te identificeren en je strategie aan te passen voor betere resultaten. Je kunt gerichter werken en de efficiëntie van je verkoopteam verhogen.

Deal: Hoe veel converteert naar deal en wat is de dealwaarde?

Bedrijven zonder duidelijk inzicht in hun conversieratio’s en dealwaarden missen de informatie die nodig is om hun verkoopstrategie te optimaliseren. Dit kan leiden tot suboptimale beslissingen en gemiste groeimogelijkheden.

Power BI geeft je inzicht in conversieratio’s en dealwaarden, zodat je kunt sturen op de meest waardevolle kansen en je omzet maximaliseert. Dit helpt je om gerichte acties te ondernemen en je verkoopstrategie voortdurend te verbeteren.

Retentie/Ambassadeur: Hoe veel aandacht geven we de klant en zien we de CLV toenemen?

Zonder inzicht in klanttevredenheid en Customer Lifetime Value (CLV) is het moeilijk om te weten hoeveel aandacht je klanten krijgen en of dit leidt tot hogere klantloyaliteit. Dit kan resulteren in verwaarloosde klantrelaties en gemiste upsell-mogelijkheden.

Power BI helpt je bij het monitoren van klanttevredenheid en CLV. Zo zie je hoeveel aandacht je klanten krijgen en of dit leidt tot hogere klantloyaliteit en meer ambassadeurs voor je merk. Dit stelt je in staat om gerichte acties te ondernemen om klantrelaties te versterken en je omzet te verhogen.

Data Samenbrengen in Eén Overzicht

Heb je jouw droom ondertussen al uit zien komen tijdens het lezen? We geven je graag nog een overkoepelend overzicht, zoals de koppeling tussen Power BI en MyDesk dat ook voor jou kan doen over jouw commercieel proces via duidelijke rapportages.

Door data uit elke fase van je commerciële proces vanuit verschillende databronnen te integreren, biedt Power BI je een helder en compleet overzicht. Van je eerste social media impressie, tot aan een loyale klant, alles is inzichtelijk. Dit stelt je in staat om gefundeerde beslissingen te nemen, je strategie aan te passen en je commerciële processen te optimaliseren voor maximale groei en succes.

Met Power BI Rapportages van MyDesk heb je alle data bij de hand om jouw commercieel proces naar een hoger niveau te tillen. Ontdek hoe onze persoonlijke begeleiding en gebruiksvriendelijke CRM jouw bedrijf helpen naar meer omzet en overzicht.

Maak nu gebruik van onze gratis proefperiode van 30 dagen en zie hoe handig Power BI rapportages voor jou kunnen zijn. We staan ook graag voor je klaar voor een korte kennismaking, of gebruik de onderstaande knop om onze demo te bekijken!