Projectvloeren Nederland

Als Commercieel Directeur van Projectvloeren Nederland zoek je altijd naar meer verkoopkansen. Dat is een uitdaging in deze markt maar ook leuk om te doen. Ik ben geen ondernemer die bij de pakken neer gaat zitten. Ik ben juist extra geïnspireerd en gemotiveerd om meer werk binnen te halen samen met ons verkoopteam. Ik verafschuw het cliché van eindeloze rapportages die mensen moeten invullen omdat iemand het wil. Dan staat het maar “in de computer”; een veel gehoorde kreet. Wat een onzin.

In onze zoektocht naar een simpel maar uiterst doeltreffend hulpmiddel konden we niets vinden wat precies bij ons paste. Tot MyDesk CRM. Het mooiste is dat deze sales app gemaakt is voor commerciële mensen die juist niet veel willen invullen of tijd willen verliezen aan dingen inkloppen die ze toch wel onthouden of weten.

Het is een app die intuïtief te bedienen is. Eigenlijk heeft niemand er iets op tegen in ons salesteam. Als manager lees ik elke dag met veel interesse en plezier de verslagen. Daar staat precies in wat ik graag wil weten. Het mooiste is natuurlijk dat het zelf regulerende- opvolg- moment zelf wordt ingevoerd door de verkoper. Als hij of zij over tijd is kijkt iedereen mee en dat helpt om “trappelende klanten” zo snel mogelijk te bezoeken. Daarnaast kan de verkoopafdeling ook eenvoudig plannen met MyDesk CRM.

De implementatie en koppeling was feitelijk een fluitje van een cent. We hebben wel een korte storing gehad maar die bleek in door een bug in een van onze eigen computers te zitten. De werking is vrijwel foutloos en storingsvrij.

Als manager wist ik natuurlijk wel dat het geen 25% extra omzet zou opleveren, we hebben een goed salesteam, het ging mij juist om de laatste 5% extra kans op extra omzet en klantkansen. Hierin overtreft MyDesk mijn verwachtingen.

Net die ene verkoopkans extra aandacht geven omdat deze anders aan onze aandacht ontsnapt zou zijn levert geld op. Geld als metafoor voor: meer continuïteit, klanttevredenheid, hogere omzet en rendement. Uiteindelijk heeft MyDesk, met wat kleine aanpassingen, een perfecte CRM applicatie ontwikkeld. Geen traditioneel CRM pakket. Onze klant zit niet te wachten op prietpraat of oneindig saaie nieuwsbrieven, maar simpele persoonlijke aandacht op momenten die er toe doen. Dat kan met MyDesk CRM en ik heb er plezier mee.

Jeroen Doornbosch – Directeur Projectvloeren Nederland


Geplaatst op 12 maart 2019