CRM Exact koppelen

MyDesk CRM aan Exact koppelen

Maak je gebruik van Exact? En ben je op zoek naar een passend CRM systeem? Dan biedt de koppeling tussen MyDesk CRM en Exact je alle handvatten om snel en succesvol aan de slag te gaan met een gebruiksvriendelijk CRM voor de buitendienst, binnendienst én manager.

Hoe werkt de koppeling tussen MyDesk CRM en Exact?

De koppeling tussen MyDesk CRM en Exact zorgt ervoor dat jullie de MyDesk omgeving automatisch kunnen vullen met data uit Exact. Hierbij kies je zelf welke data je synchroniseert. Doe je aanpassingen op een bedrijfsprofiel in Exact? Dan worden deze gegevens ook gewijzigd in MyDesk CRM. De gegevens worden dagelijksMyDesk CRM Exact gesynchroniseerd.

Dit zijn de voordelen van de koppeling tussen een CRM en Exact

Het allergrootste voordeel van de koppeling tussen Exact en MyDesk CRM, is dat je nooit meer op twee verschillende plekken gegevens moet wijzigen of toevoegen. Dit voorkomt dat één van je systemen verouderde informatie bevat of dat er onjuiste informatie in je ERP of CRM blijft staan. En het scheelt de nodige tijd die je anders kwijt bent aan het dubbel invoeren van gegevens. Met de koppeling zijn de gegevens in beide systemen altijd up-to-date en voorkom je het risico dat je binnen- of buitendienst op basis van verouderde informatie een klant of prospect benadert.

Ook werkt de koppeling tussen MyDesk CRM en Exact de andere kant op. Zo kun je niet alleen gegevens vanuit Exact naar MyDesk doorschieten, maar ook vanuit MyDesk CRM naar Exact. Door velden in MyDesk aan te wijzen die automatisch geïmporteerd moeten worden in Exact, zijn ook je medewerkers die niet met het CRM werken altijd op de hoogte van de meest actuele klantgegevens.

Voorbeeld: wanneer de inkoop weet dat een grote order bijna valt, kunnen zij hierop inspelen door de inkooporder alvast voor te bereiden en de leverancier te contacteren. Op deze manier waarborg je onder andere je goede service en snelle levertijden richting je klant.

Tot slot is het een voordeel dat je na het koppelen van Exact aan je CRM, data vanuit je ERP inzichtelijk kunt krijgen in je CRM systeem. Door in je CRM real-time inzicht te hebben in bijvoorbeeld de omzet per klant en de betalingscondities, kun je hier met je verkoop en relatiebeheer op inspelen.

De voordelen op een rijtje:

  • Geen dubbele gegevens meer invoeren en aanpassen: tijdsbesparing & geen verouderde data in je systemen
  • Relevante informatie over een klant in je CRM vanuit Exact (omzet, betalingscondities etc.). Dit helpt je bij het verkopen en in je relatiebeheer
  • Belangrijke gegevens uit je CRM zichtbaar in Exact, zodat ook collega’s die alleen met Exact werken er iets aan hebben (bijv. inkoop, administratie etc.)

Hoe werkt de koppeling?

Om de synchronisatie tussen beide systemen in orde te maken, kan er met behulp van een Webservice API een koppeling gemaakt worden tussen Exact en MyDesk. Bij deze moderne manier van koppelen, wordt de data online uitgewisseld waardoor beide systemen continu met elkaar kunnen communiceren.

Hier moet je goed over nadenken als je CRM en ERP gaat koppelen

Het is belangrijk om goed na te denken over de werkwijze, voordat je de koppeling tussen MyDesk CRM en Exact in gang zet. Het is niet alleen belangrijk om deze werkwijze consistent uit te voeren, omdat je anders het risico loopt dat medewerkers geen of dubbele data invoeren. Maak dus de volgende afspraken:

  • Wie maakt nieuwe klanten en prospects aan?
  • Waar worden klanten en prospects als eerste aangemaakt: in het CRM of in Exact?
  • Worden gewijzigde contact- of adresgegevens als eerste ingevuld in het CRM of in Exact?

Wanneer kies je voor een koppeling tussen Exact en CRM?

Om te bekijken of de koppeling interessant voor je is, is het belangrijk om onderstaande vragen te beantwoorden:

  • Hoe vaak worden klantgegevens gewijzigd? Denk hierbij niet aan adresgegevens, maar ook aan contactpersonen, notities over het bedrijf etc. Als dit op regelmatige basis gebeurt, is een koppeling erg fijn. Je bespaart dan namelijk tijd op het invullen van de data.
  • Heb je gegevens in Exact die belangrijk zijn voor je CRM gebruikers en die regelmatig veranderen (Denk aan omzet, inkoopfrequentie etc.)? Zo ja, dan zouden we de koppeling aanraden, omdat je zo met je salesteam continu kunt blijven inspelen op de real-time data die je uit je ERP ontvangt. Dit doe je heel simpel en snel via Power BI.

Wil jij de mogelijkheden bespreken om Exact aan MyDesk te koppelen?

Maak dan een vrijblijvende afspraak met ons of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen


Geplaatst op 28 oktober 2022