Zo werkt de koppeling tussen MyDesk CRM en Exact

De koppeling tussen MyDesk CRM en Exact zorgt ervoor dat jullie de MyDesk omgeving automatisch kunnen vullen met data uit Exact. Hierbij kies je zelf welke data je synchroniseert. Doe je aanpassingen op een bedrijfsprofiel in Exact? Dan worden deze gegevens ook gewijzigd in MyDesk CRM. Zo kun je snel aan de gang met een CRM systeem waarin de data altijd up-to-date is. Kortom: een perfecte uitbereiding op de software van Exact.

MyDesk CRM en Exact
Data altijd up-to-date
Bespaar tijd
Voorkom foute invoer van gegevens

De voordelen op een rijtje

  • Geen dubbele gegevens meer invoeren en aanpassen: tijdsbesparing & geen verouderde data in je systemen
  • Relevante informatie over een klant in je CRM vanuit Exact (omzet, betalingscondities etc.). Dit helpt je bij het verkopen en in je relatiebeheer
  • Belangrijke gegevens uit je CRM zichtbaar in Exact, zodat ook collega’s die alleen met Exact werken er iets aan hebben (bijv. inkoop, administratie etc.)
  • Dagelijkse synchronisatie van gegevens: altijd up-to-date

Weten hoe de koppeling tussen Exact en MyDesk CRM werkt?

Download de gratis hand-out

Hier moet je goed over nadenken als je CRM en ERP gaat koppelen

Het is belangrijk om goed na te denken over de werkwijze, voordat je de koppeling tussen MyDesk CRM en Exact in gang zet. Het is niet alleen belangrijk om deze werkwijze consistent uit te voeren, omdat je anders het risico loopt dat medewerkers geen of dubbele data invoeren. Maak dus de volgende afspraken:

  • Wie maakt nieuwe klanten en prospects aan?
  • Waar worden klanten en prospects als eerste aangemaakt: in het CRM of in Exact?
  • Worden gewijzigde contact- of adresgegevens als eerste ingevuld in het CRM of in Exact?
MyDesk CRM Exact
Eenvoudig CRM pakket

Wanneer kies je voor een koppeling tussen Exact en CRM?

Om te bekijken of de koppeling interessant voor je is, is het belangrijk om onderstaande vragen te beantwoorden:

  • Hoe vaak worden klantgegevens gewijzigd? Denk hierbij niet aan adresgegevens, maar ook aan contactpersonen, notities over het bedrijf etc. Als dit op regelmatige basis gebeurt, is een koppeling erg fijn. Je bespaart dan namelijk tijd op het invullen van de data.
  • Heb je gegevens in Exact die belangrijk zijn voor je CRM gebruikers en die regelmatig veranderen (Denk aan omzet, inkoopfrequentie etc.)? Zo ja, dan zouden we de koppeling aanraden, omdat je zo met je salesteam continu kunt blijven inspelen op de real-time data die je uit je ERP ontvangt. Dit doe je heel simpel en snel via Power BI.

Veelgestelde vragen


Geplaatst op 28 oktober 2022