Marketing CRM

Verbeterde performance van Marketing dankzij CRM

Jouw marketeers zullen waarschijnlijk niet heel veel gebruikmaken van een CRM-systeem. Het is immers voornamelijk een systeem voor klantcontact en leadopvolging, iets dat marketeers niet (snel) zullen doen. Toch zullen ook zij hun werkzaamheden beter kunnen uitvoeren door met CRM aan de slag te gaan. We leggen je graag uit hoe.

Power BI

MyDesk helpt jouw marketingafdeling hun performance te verbeteren door inzicht te geven in klantgedrag en hun eigen marketingprestaties. Jouw marketeers zullen voornamelijk gebruikmaken van de inzichten die door MyDesk verstrekt worden in Power BI. Ook is het mogelijk om het marketing- en salesproces te automatiseren door slimme ‘’triggers’’ en ‘’actions’’ in te stellen.

Met Power BI kunnen marketingprofessionals geavanceerde CRM-rapportages en dashboards creëren en raadplegen. Dit stelt hen in staat om uitgebreide analyses uit te voeren en visuele inzichten te genereren op basis van de gegevens verzameld in MyDesk. Daarnaast worden bronnen zoals Google Analytics, (Google) advertenties, resultaten van sociale media en e-mailmarketing met één druk op de knop visueel weergegeven. Ze hebben de mogelijkheid om aangepaste KPI’s en grafieken te maken om de prestaties van marketingcampagnes te volgen en te evalueren.

Marketing Automation Acquisition
Analyse en Rapportage
Inzicht in klantgedrag
Gepersonaliseerde Communicatie

Stroomlijnen van workflows en processen

Bovendien zijn de integratiemogelijkheden een ideale oplossing voor het stroomlijnen van workflows en processen. MyDesk maakt marketing automation mogelijk door verbinding te maken met ondersteunende systemen. Hierdoor kunnen marketingteams efficiënter werken. Het stelt ze in staat om repetitieve taken te automatiseren en gegevensuitwisseling tussen verschillende platformen te automatiseren.

De combinatie van deze integraties maakt MyDesk tot centraal knooppunt voor het begrijpen van klantgedrag en het meten van marketingprestaties. Het stelt marketingprofessionals in staat om datagestuurde beslissingen te nemen, in plaats van te acteren op onderbuikgevoelens. Effectievere marketingstrategieën worden ontwikkelt en aangepast waar nodig. Met deze geïntegreerde aanpak kunnen marketeers hun campagnes nauwkeurig afstemmen op de behoeften en voorkeuren van klanten, wat resulteert in een verbeterde ROI en klanttevredenheid.

Weten hoe jouw bedrijf meer uit CRM kan halen?

Download het gratis CRM-groeimodel

Productievere samenwerking tussen marketing en andere teams

Het gebruik van een CRM-systeem heeft ook als voordeel dat het helpt bij de samenwerking tussen marketing en andere teams. We lichten dit graag toe aan de hand van een aantal voorbeelden

Gezamenlijke toegang tot gegevens

  • MyDesk biedt één centrale locatie waar alle relevante marketinggegevens, leads en campagneresultaten worden opgeslagen en weergegeven. Hierdoor heeft het marketingteam, als het verkoopteam toegang tot dezelfde gegevens en inzichten. Wat helpt om snel te schakelen en communicatie te bevorderen
Samenwerking verkoop binnendienst en andere afdelingen
CRM-binnen-handbereik

Leadkwalificatie- en overdracht

  • MyDesk maakt het mogelijk om leads te kwalificeren op basis van criteria die zijn overeengekomen tussen marketing en verkoop. Dit helpt bij het identificeren van de meest veelbelovende leads en zorgt voor een snelle opvolging

Real-time communicatie

  • MyDesk integreert communicatietools, zoals e-mail, mobiel en chat. En biedt de mogelijkheid om direct te communiceren. Dit stelt marketing en verkoop in staat om snel te schakelen, vragen te stellen en informatie te delen.

Data-analyse en rapportage

  • Het CRM-systeem biedt uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden dankzij een integratie met Power BI, waardoor zowel het marketingteam als het management inzicht krijgt in de prestaties van marketingcampagnes. Deze gegevens gestuurde aanpak maakt het mogelijk om strategieën aan te passen, te optimaliseren en inzicht te krijgen in de best renderende campagnes.

Veelgestelde vragen


Geplaatst op 28 november 2023