Snel scrollen

Ben je vooral benieuwd hoe MyDesk CRM het rendement verhoogd van een bepaalde afdeling binnen jouw organisatie? Klik dan op één van de onderstaande links.

Verkoop Binnendienst

Hoe helpt MyDesk de verkoop binnendienst om efficiënter en effectiever te communiceren met klanten en prospects?

 • 360-graden klantbeeld: MyDesk biedt een 360-gradenoverzicht van klantgegevens en interacties. Dit stelt verkoop binnendienstmedewerkers in staat om snel toegang te krijgen tot alle relevante informatie, zoals eerdere gesprekken, aankoopgeschiedenis en klantvoorkeuren. Hierdoor kunnen ze hun communicatie met klanten en prospects personaliseren en de klanttevredenheid verhogen.
 • Geïntegreerde communicatie: MyDesk integreert de diverse communicatiekanalen, waaronder e-mail, telefoon en chat, op één platform. Dit betekent dat verkoopmedewerkers al hun interacties met klanten en prospects vanuit één centraal punt kunnen beheren. Hierdoor wordt de communicatie gestroomlijnd en kunnen medewerkers sneller reageren op vragen en verzoeken.
 • Automatisering van routinetaken: Automatiseringen binnen MyDesk helpen om repetitieve taken en processen te organiseren, zoals het loggen van oproepen en het beheren van afspraken. Dit vermindert de administratieve last voor verkoopmedewerkers, waardoor ze meer tijd kunnen besteden aan daadwerkelijke verkoopactiviteiten.
 • Slimme analyses en rapportage: Het systeem biedt geavanceerde analysemogelijkheden. Verkoopmedewerkers kunnen trends en kansen identificeren aan de hand van de verzamelde gegevens. Hierdoor kunnen ze proactief reageren op de behoeften van klanten en prospects en hun verkoopstrategieën verbeteren.
 • Samenwerking binnen teams: MyDesk bevordert de samenwerking tussen de verkoop binnendienst en andere afdelingen, zoals marketing en buitendienst. Dit leidt tot een betere afstemming en coördinatie in de communicatie met klanten en prospects.

Met MyDesk kunnen verkoop binnendienstmedewerkers dus hun communicatie met collega’s, klanten en prospects optimaliseren, wat resulteert in een efficiënter en effectiever verkoopproces en verbeterde resultaten.

Wat zijn een aantal praktijkvoorbeelden van deze functionaliteiten?

 • Real-time meldingen en opvolging: MyDesk kan verkoopmedewerkers onmiddellijk op de hoogte brengen van nieuwe leads of klantinteracties. Hierdoor kunnen ze snel reageren en leads niet onopgemerkt laten. Bijvoorbeeld, wanneer een prospect een aanvraag indient via de website, ontvangt de verkoop binnendienst direct een melding en kan onmiddellijk contact opgenomen worden met de prospect.
 • Leadscoring en prioritering: MyDesk kan leads automatisch scoren en labelen op basis van criteria zoals demografie, interactiegeschiedenis en gedrag middels de koppeling met Leadinfo. Hierdoor kunnen verkoopmedewerkers hun aandacht richten op de meest veelbelovende leads en klanten. Bijvoorbeeld als een lead herhaaldelijk bepaalde pagina’s op de website heeft bezocht. Dit kan aangeven dat ze zeer geïnteresseerd zijn en dit wordt dan gemarkeerd voor prioritaire opvolging.
 • Automatisering van opvolgtaken: MyDesk kan routinetaken met behulp van Zapier automatiseren, zoals het sturen van follow-up e-mails, het plannen van vervolggesprekken, of het bijhouden van belafspraken. Hierdoor kunnen verkoopmedewerkers zich concentreren op inhoudelijke interacties met leads en klanten, terwijl het systeem de administratieve organisatie op zich neemt.
 • Gepersonaliseerde communicatie: Met het 360-gradenoverzicht van klantgegevens kunnen verkoopmedewerkers gepersonaliseerde communicatie leveren. Ze kunnen verwijzen naar eerdere interacties, aankoopgeschiedenis en klantvoorkeuren. Dit vergroot de kans op succesvolle opvolging. Bijvoorbeeld als gezien wordt dat de klant in een vorig contactmoment heel geïnteresseerd of juist ontevreden over iets was, kan daar aan het begin van het gesprek al op geanticipeerd worden.
360-graden klantbeeld
Geïntegreerde communicatie
Automatisering
Analyse en Rapportage
Samenwerking
Gepersonaliseerde Communicatie

Marketing

Verbeter de performance van marketing met MyDesk

MyDesk vergroot de performance van de marketingafdeling, door inzicht te geven in klantgedrag en marketingprestaties. Als marketeer maak je met name gebruik van de inzichten die door MyDesk verstrekt worden in Power BI en automatiseer je het marketing- en salesproces door slimme ‘’triggers’’ en ‘’actions’’ in te stellen.

Met Power BI kunnen marketingprofessionals geavanceerde CRM-rapportages en dashboards creëren en raadplegen. Dit stelt hen in staat om diepgaande analyses uit te voeren en visuele inzichten te genereren op basis van de gegevens die in MyDesk zijn verzameld. Ook worden bronnen als google analytics, ads, social media- en E-mailmarketingresultaten met één druk op de knop visueel weergegeven. Ze kunnen aangepaste KPI’s en grafieken maken om de prestaties van marketingcampagnes te volgen en te evalueren.

Daarnaast zijn de integratiemogelijkheden ideaal voor het stroomlijnen van workflows en processen. Het maakt marketing automation mogelijk door MyDesk te verbinden met ondersteunende systemen. Hierdoor kunnen marketingteams efficiënter werken door repetitieve taken te automatiseren en gegevensuitwisseling te automatiseren tussen verschillende platformen.

In combinatie met deze integraties is MyDesk een centraal knooppunt voor het begrijpen van klantgedrag en het meten van marketingprestaties. Het stelt marketingprofessionals in staat om datagestuurde beslissingen te nemen en effectieve marketingstrategieën te ontwikkelen en aan te passen. Met deze geïntegreerde aanpak kunnen marketeers hun campagnes nauwkeurig afstemmen op de behoeften en voorkeuren van klanten, wat resulteert in een verbeterde ROI en klanttevredenheid.

Op welke manier draagt MyDesk bij aan een productieve samenwerking tussen de marketingafdeling en andere teams, zoals verkoop en management?

 • Gezamenlijke toegang tot gegevens: MyDesk biedt één centrale locatie waar alle relevante marketinggegevens, leads en campagneresultaten worden opgeslagen. Dit betekent dat zowel het marketingteam als het verkoopteam toegang heeft tot dezelfde gegevens en inzichten.
 • Leadkwalificatie en -overdracht: MyDesk maakt het mogelijk om leads te kwalificeren op basis van criteria die zijn overeengekomen tussen marketing en verkoop. Dit helpt bij het identificeren van de meest veelbelovende leads
 • Real-time communicatie: MyDesk integreert communicatietools en biedt de mogelijkheid om direct te communiceren. Dit stelt marketing en verkoop in staat om snel te schakelen, vragen te stellen en informatie te delen.
 • Data-analyse en rapportage: Het platform biedt uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden, waardoor zowel het marketingteam als het management inzicht krijgt in de prestaties van marketingcampagnes. Deze gegeven gestuurde aanpak maakt het mogelijk om strategieën aan te passen en te optimaliseren.

Meer weten over hoe je meer uit Marketing haalt met MyDesk?

Bekijk onze Marketing Automation pagina

Verkoop Buitendienst

Ondersteuning aan je Buitendienstmedewerkers

MyDesk biedt verschillende functionaliteiten en ondersteuning voor buitendienstmedewerkers om klantgegevens en interacties effectief te beheren tijdens hun bezoeken. Hier zijn enkele manieren waarop MyDesk deze ondersteuning biedt:

 • Gecentraliseerd klantplatform: MyDesk biedt een gecentraliseerd platform waarin alle klantgegevens, zoals aankoopgeschiedenis, communicatiegeschiedenis en klantvoorkeuren, worden opgeslagen. Dit zorgt voor gemakkelijke en snelle toegang tot relevante informatie voor buitendienstmedewerkers tijdens hun bezoekronde.
 • Notities en Verkoopkansen: Buitendienstmedewerkers kunnen notities en verkoopkansen toevoegen aan klantprofielen tijdens of na hun bezoeken. Hierdoor kunnen ze belangrijke informatie vastleggen die tijdens interacties met klanten wordt verzameld, wat nuttig is voor toekomstige opvolging.
 • Takenbeheer: Buitendienstmedewerkers kunnen gebruikmaken van het ‘Taken’ veld in MyDesk om taken en actiepunten te plannen en bij te houden tijdens klantinteracties. Ze kunnen aantekeningen maken, deadlines instellen en prioriteiten beheren om georganiseerd te blijven en ervoor te zorgen dat geen enkele klantbehoefte wordt vergeten.
 • Wachtende Klanten: ‘Wachtende Klanten’ in MyDesk stelt buitendienstmedewerkers in staat om bij te houden welke klanten wachten op een reactie, follow-up of verdere actie. Dit zorgt voor een tijdige opvolging en voorkomt dat klantverzoeken of vragen over het hoofd worden gezien, wat de klanttevredenheid verhoogt.
 • Koppeling met Outlook: De koppeling van MyDesk met Outlook biedt gebruikers het gemak van overzicht op al je afspraken en taken op één plek. MyDesk synchroniseert automatisch afspraken en vergaderingen met Outlook en andersom. Hierdoor worden dubbele afspraken voorkomen en de agenda is altijd up-to-date is. Deze integratie vereenvoudigt de workflow en helpt gebruikers om georganiseerd te blijven, wat zeer waardevol is voor effectief klantrelatiebeheer. Aangezien de buitendienst vaak de meeste afspraken heeft is het voordeel voor hen het grootst, maar ook jouw andere collega’s worden blij van werken in één agenda!
 • Mobiele applicatie: MyDesk biedt buitendienstmedewerkers een krachtige mobiele app waarmee ze direct toegang hebben tot klantgegevens. Ze kunnen hier gespreksnotities in toevoegen middels spraakfunctie, hun agenda kunnen beheren, routes optimaliseren, en real-time communicatie met het team hebben onderweg. Deze app verbetert de flexibiliteit en productiviteit van buitendienstmedewerkers, waardoor ze effectief klantgegevens en interacties kunnen beheren en snel en eenvoudig dingen kunnen toevoegen.

👉 Kortom; MyDesk biedt een uitgebreide reeks functionaliteiten en ondersteuning die buitendienstmedewerkers kunnen helpen om klantgegevens en interacties effectief te beheren tijdens hun bezoeken. Dit zal resulteren in meer klanttevredenheid, een hogere verkoop en een efficiëntere bedrijfsvoering.

Hoe helpt MyDesk bij het vastleggen van informatie van klanten en prospects n.a.v. contactmomenten?

MyDesk biedt buitendienstmedewerkers een gestructureerde en effectieve manier om waardevolle feedback van klanten en prospects vast te leggen. Dit proces begint met een reeks gerichte vragen die bij het afronden van een afspraak worden gesteld:

 1. ‘Zijn er nog kansen ontstaan?’

Buitendienstmedewerkers kunnen aangeven of er tijdens het klantbezoek nieuwe zakelijke kansen of potentiële leads zijn ontstaan. Dit helpt bij het identificeren van groeimogelijkheden en verdere zakelijke ontwikkeling.

 1. ‘Zijn er nog notities?’

Men heeft de mogelijkheid om gedetailleerde notities toe te voegen over de besproken onderwerpen, klantbehoeften, feedback of andere relevante informatie die tijdens het gesprek naar voren kwam. Aanvullend hierop heeft de mobiele applicatie de optie om notities in te spreken. Deze notities ondersteunen de verkopers bij het creëren van nieuwe commerciële kansen en het beheren van hun relaties.

 1. ‘Zijn er nog taken?

Eventuele taken die voortkomen uit het klantbezoek kunnen worden vastgelegd en toegewezen aan de juiste teamleden. Dit helpt bij het prioriteren en beheren van actiepunten die voortkomen uit de interactie met klanten, waardoor niets over het hoofd wordt gezien.

 1. ‘Wilt u nog een nieuwe afspraak maken?’

Verkopers kunnen klanten vragen of ze verdere interacties wensen en of er behoefte is aan het plannen van toekomstige afspraken. Dit draagt bij aan klantrelatiebeheer en zorgt ervoor dat de klanttevredenheid wordt verhoogd door aan de wensen en behoeften van de klant te voldoen.

👉  Deze gestructureerde aanpak in MyDesk stelt buitendienstmedewerkers in staat om belangrijke informatie en feedback vast te leggen, zakelijk kansen te identificeren, notities bij te houden en effectieve opvolgtaken te plannen. 

Meer weten over de functionaliteiten van MyDesk?

Bekijk onze functionaliteiten pagina

Management

Hoe biedt MyDesk rapportage- en analysefuncties die het management inzicht geven in de prestaties van de commerciële afdeling t.o.v. de doelstellingen?


 • Dashboards: Dashboards geven een overzicht van de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI’s) voor de verkoopafdeling, zoals omzet, leads, en conversies.
 • Rapportages: Rapportages bieden gedetailleerdere informatie over specifieke aspecten van de commerciële- prestaties en activiteiten.
 • Power BI: MyDesk kan worden gekoppeld aan Power BI, een krachtige BI-tool die het mogelijk maakt om complexe datastromen om te vormen en te visualiseren voor eenvoudig gebruik en analyse.

Met behulp van deze functies kunnen managers:

 • Overzicht krijgen van de belangrijkste prestatie-indicatoren voor de gehele commerciële afdeling
 • Direct zien waar kansen liggen voor verbetering
 • Vergelijkingen maken tussen verschillende perioden, klant- en medewerker groepen
 • Besluiten nemen op basis van feiten en data

Wat zijn onderdelen waarin MyDesk bijdraagt aan de groei van een organisatie?

 • Besluitvorming: Geregistreerde data in MyDesk wordt gebruikt om beslissingen te nemen over zaken als:
  • Welke strategieën voor commercie zijn het meest effectief en waar willen we investeren of juist desinvesteren.
  • Welke processen lopen goed en welke minder goed en moeten we aanscherpen.
  • Welke medewerkers en afdelingen moeten extra aangestuurd en begeleid worden.
 • Operationele processen: MyDesk-gegevens kunnen worden gebruikt om operationele processen te optimaliseren, zoals:
  • Het marketingproces
  • Het genereren van leads
  • De salescyclus van afspraak naar deal
  • Upselling
  • Klantbehoud en relatiebeheer
 • Kennis niveau van je medewerkers: MyDesk is jouw partner om met je hele bedrijf naar een hoger niveau te groeien. Zo helpen we jou bij:
  • Strategievorming voor commercie
  • Opbouwen van bijpassend proces om jouw doelen te realiseren
  • Jouw medewerkers aandacht en opleiding bieden om ze door de transformatie van online en offline commerciële groei te begeleiden

Geplaatst op 27 november 2023